Country i dòmino, la fórmula de l’èxit de ‘No jubilis la memòria 2017’

Juny 16, 2017

La 13a edició de la Gran Final del ‘No jubilis la memòria’ va atraure dimarts 13 de juny 160 persones amb ganes de competir, d’activar cos i ment i, sobretot, de passar-ho bé. L’Auditori Axa, a l’Illa Diagonal, va acollir aquesta jornada que és el colofó, després de mesos de preparació i processos de classificació, de la Champions Dòmino de Mutuam i la Dancing Country Mutuam. L’objectiu de la Fundació Mutuam Conviure (FMC) amb aquesta iniciativa és conscienciar els sèniors sobre la importància de la prevenció de la pèrdua de les capacitats cognitives, entre elles, la memòria. En aquesta ocasió, han participat en les competicions 55 casals i 2.143 persones, 1.314 jugadors de dòmino i 829 ballarins de country i line dance.

La jornada va incloure un emotiu homenatge a Agustí Montal, president de Grup Mutuam que ens va deixar el passat 22 de març. Creador de la Fundació de l’entitat, va ser també l’impulsor de la Champions Dòmino de Mutuam. El president  del Patronat de la Fundació, Miquel Vilardell, va fer un elogi a la figura d’Agustí Montal i va anunciar que els premis anuals d’aquest certamen portaran el nom “Trofeu Agustí Montal”. A l’acte de cloenda es va entrevistar a Josep Ma Fusté, ex-jugador del FC Barcelona en l’època en què Montal va ser president del club.

.

Els nervis de la competició no van fer perdre la concentració als finalistes de la Champions Dòmino de Mutuam. El desplegament de les estratègies, però, només va portar al podi dels guanyadors d’aquesta edició a tres parelles:

1r Premi: Sandalio Álvarez i Joan Gallart, del Casal de Gent Gran Sant Martí, de la Generalitat de Catalunya. Van guanyar una estada de 3 dies a Mallorca per a 4 persones i trofeu per a cada component de la parella.

2n Premi: Joan Brills i Wenceslao García, del Casal de Gent Gran Joan Casanelles, de l’Ajuntament de Barcelona. Es van endur un trofeu per a cada component de la parella.

3r Premi: Dr. Antonio D’Lacoste i Juanma Pujol, del Col·legi de Metges de Barcelona. Es van endur un trofeu per a cada component de la parella.

La part més espectacular de l’acte va ser la de les exhibicions de ball dels finalistes del Dancing Country de Mutuam. Els representants de cinc casals van portar el ritme sobre l’escenari i van contagiar d’energia els assistents. Tot i que el gran nivell d’aquesta edició va fer difícil escollir els guanyadors, el jurat va acabar decantant-se pels equips següents:

1r Premi: Casal de Gent Gran Mossèn Clapés, de l’Ajuntament de Barcelona. Van endur-se un trofeu per al casal i un cap de setmana per a 12 persones a l’Spanish Event que se celebra a Calella de la Costa entre el 3 i el 5 de novembre de 2017.

2n Premi: Esplai Sant Lluís, de l’Obra Social La Caixa. Es van endur un trofeu per al casal.

3r Premi: Casal de Gent Gran Taulat – Can Saladrigas, de l’Ajuntament de Barcelona. Es van endur un trofeu per al casal.

La intensa jornada es va cloure amb un lunch per als assistents. Passats els nervis, va ser un bon moment de socialització i de començar a fer plans per a la propera edició del ‘No jubilis la memòria 2018'.

Moltes gràcies a la col·laboració de patrocinadors que donen suport a aquesta iniciativa social en l’àmbit de la gent gran com Pluriambient, Arcasa, Onet, Barna Import, Hartmann i Smith & Nephew, es dóna suport i continuïtat a aquesta jornada de prevenció del deteriorament cognitiu, amb el compromís de la Fundació Mutuam Conviure i el Grup Mutuam, per un envelliment saludable.

Mentre us deixem el VIDEO de com va anar aquesta 13a edició,  d'una jornada pensada per treballar la memòria dels sèniors.


Deixa un comentari