Un matí immersos en les interioritats del Liceu

Febrer 25, 2015

A primers d'any vàrem donar el tret de sortida a les matinals de l'any, amb una interessant i curiosa visita al Gran Teatre del Liceu. Ens vàrem endinsar en les interioritats del Gran Teatre, l’edifici, l’escenari i les seves àrees de servei, com ara els camerinos, les sales d’assaig, etc.

El Gran Teatre del Liceu, té una superfície construïda de 36.000 m2. El 70% es dedica a l’àrea d’escena i de serveis i el restant 30% pertany a  l’àrea destinada al públic. Un cop allà, vam conèixer de la mà del nostre guia tot el procés creatiu d’una producció operística, des dels primers assajos i les primeres simulacions de les escenografies fins a la caracterització dels personatges, passant per l’elaboració del vestuari i l´enregistrament de les representacions!

L'àrea de l'escenari és l'àrea més gran de tot el conjunt del Teatre. És el cor d'una gran torre escènica que s'eleva 38 metres per damunt del nivell d'escena i s'enfonsa 16 metres per sota d'aquest nivell i té unes dimensions de 19 m d'amplada per 17 m de profunditat. Està preparat per tenir en cartell, simultàniament, dos o tres títols diferents que es poden alternar gràcies a la utilització dels espais annexos que contenen diferents escenografies ja muntades.

Us recomanem visitar aquesta meravella cultural que tenim aquí mateix i que malgrat l'incendi de l'any 1994, ha seguit mantenint al llarg dels anys la seva funció de centre cultural i artístic i és un dels símbols de la nostra estimada Barcelona.

Aquesta sortida-matinal, forma part de la programació trimestral d'activitats d'oci, cultura, viatges i excursions que organitza Mutuam Activa, per un envelliment pro-actiu, que podeu consultar i al qual us animem a apuntar-vos.


Deixa un comentari