L’eDCA imparteix una sessió clínica a l’equip de rehabilitació de la Residència Vila-seca sobre l’aplicació ReHand

Abril 22, 2021

La setmana passada, el Terapeuta Ocupacional de l’equip de suport al Dany Cerebral Adquirit (eDCA), Víctor Vargas, ubicat a la Residència Vila-seca del Grup Mutuam, va impartir una sessió clínica a l’equip de rehabilitació del mateix centre. La sessió anava centrada en l’aplicació ReHand, dirigida a la teràpia de les mans.

Des de principi d’any, l’eDCA ha estat en contínua investigació envers la incorporació de tecnologies que s’adaptin a la situació sanitària actual. Les afeccions de les extremitats superiors per problemes músculo-esquelètics o neurològics, impacten severament en les activitats de la vida diària dels pacients. Per això, és tan important trobar tecnologies que permetin continuar amb una telerehabilitació des de casa i que aquesta es pugui realitzar d’una manera intensiva.

A través d’aquesta cerca, l’eDCA va arribar a ReHand. Una aplicació per a tablet que permet treballar la rehabilitació de mà, canell i dits. Però aquesta no és només una aplicació, sinó que també és un mètode per prescriure, tractar i monitorar a pacients amb patologies traumatològiques i neurològiques. Gràcies al fet que cada exercici és personalitzat i a què darrere hi ha un professional especialitzat, es poden extreure resultats setmanals de l’evolució dels objectius.

Està demostrat que treballar exercicis sobre pantalles tàctils correctament guiats, modifica aquestes alteracions i produeix canvis a nivell cerebral i espinal. Pel que accelera i promou la recuperació precoç.


Deixa un comentari