Grup Mutuam reforça el seu compromís amb la Responsabilitat Social Corporativa

Octubre 11, 2019

Grup Mutuam acaba de posar en marxa un projecte per donar un nou impuls a les seves accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC). Amb aquesta iniciativa, l’entitat vol dotar d’ordre i coherència a la tasca que s’està portant a terme actualment en aquest àmbit, posar-la en valor i incorporar-hi nous objectius que s’integraran en el pla estratègic de l’entitat.

El projecte consta inicialment de dues fases. La primera, de posada en marxa, es basa fonamentalment en l’aprofundiment dels coneixements sobre RSC, els motius per a una estratègia i les tendències del sector, així com en la creació d’un Comitè d’RSC. En la segona, es tracta de portar a terme una anàlisi de l’entorn i una altra de la pròpia entitat amb l’objectiu d’elaborar un informe de diagnòstic.

La primera sessió de treball es va celebrar el passat 1 d’octubre i hi van participar 21 persones, membres del Comitè de Direcció i càrrecs representatius de totes les àrees d’activitat de Grup Mutuam. Van abordar qüestions com els beneficis d’integrar l’RSC en la cultura empresarial, els diferents tipus d’accions i els grups d’interès d’aquestes, el marc normatiu o els principis reconeguts internacionalment. La segona sessió, el 11 d’octubre,  definirà aspectes com el camí a seguir, els sistemes de gestió, els rols i responsabilitats o el reporting.

En les properes fases, l’entitat preveu fixar uns objectius i establir un pla d’acció i un quadre de comandament d’indicadors per fer-ne el seguiment. Per al desenvolupament d’aquest projecte, Grup Mutuam compta amb l’assessorament i acompanyament de l’entitat Lavola, una empresa especialitzada en la millora de la sostenibilitat de les organitzacions.

Perquè la incorporació al Pla estratègic

Grup Mutuam, com a empresa que pertany al sector de l’economia social i pel fet de basar la seva activitat en la cura de les persones grans i dependents, ja és en sí una entitat responsable i amb una sensibilitat cap als reptes socials superior a la que poden tenir altres activitats econòmiques. Tanmateix, com a qualsevol altra empresa, per garantir el compromís amb la sostenibilitat es fa necessari disposar d’un pla que alineï aquests objectius amb els de negoci. Entre els motius principals per incorporar aquests reptes d’RSC al pla estratègic, hi ha els de la introducció dels criteris de compra pública responsable en els concursos de les administracions públiques, la millora de l’eficiència en l’ús dels recursos o el compliment de noves normatives.


Deixa un comentari