Residències gent gran. Serveis sanitaris i d'atenció a la dependència

Contacta amb nosaltres  
×

Com et podem ajudar?

Tots els camps són obligatoris

Residències de salut mental

Tenir cura enfortint l’autonomia

Les llars-residència són un recurs per a persones amb malaltia mental crònica i compensada. Pensades com a substitutius de la pròpia llar, estan dissenyades perquè les persones que hi visquin puguin augmentar una autonomia que habitualment es veu limitada per la malaltia. En aquest sentit, s’hi treballen diverses àrees, com la cura personal, la gestió econòmica o les habilitats socials, sempre des de la perspectiva del model d’Atenció Centrat en la Persona i sota la supervisió de personal especialitzat.

Preguntes freqüents

La llar-residència és un recurs públic gestionat per la Direcció General de Política Social de la Generalitat. Poden accedir-hi persones diagnosticades de malaltia mental crònica, que tinguin entre 18 anys i 65 anys i un grau de discapacitat de mínim el 35% i estiguin compensades de la malaltia en el moment de l’ingrés. La sol·licitud per accedir-hi es fa mitjançant la Treballadora Social del Centre de Salut Mèdica on li fan el seguiment.

Les llars-residències estan dissenyades perquè les persones que hi visquin puguin augmentar la seva autonomia, que habitualment es veu afectada per la malaltia mental. En aquest sentit, s’hi treballen diferents àrees, com la cura personal, la gestió econòmica o les habilitats socials, sempre des de la perspectiva del model d’Atenció Centrat en la Persona.

Hi ha un equip de personal d’atenció directa que supervisa les activitats diàries i organitza els tallers terapèutics. A més, compten amb un psicòleg i un treballador social.

Són espais de treball pensats perquè les persones que tenen una malaltia mental millorin alguns aspectes personals mitjançant tècniques com, per exemple, els tallers de mandales per treballar la concentració, els tallers d’autoestima per augmentar la pròpia dignitat o els tallers de sortides per potenciar l’activitat física i la salut.