Residències gent gran. Serveis sanitaris i d'atenció a la dependència

Residències

Cuidem des de la singularitat de cada persona

Les residències assistides del Grup Mutuam són una bona opció residencial per a les persones dependents que necessiten una atenció continuada. En total, disposem d’11 equipaments entre els propis i els que gestionem de la Generalitat de Catalunya, tots ells caracteritzats per un tracte acollidor basat en el model d’atenció centrada en la persona i un servei assistencial professional en el marc d’unes instal·lacions confortables. És possible fer-hi estades indefinides o per a un període determinat.

Troba la teva residència

BARCELONA CIUTAT

PROVÍNCIA DE BARCELONA

TARRAGONA

El nostre model assistencial

 

Cuidar persones grans vol dir donar resposta a moltes necessitats. A més d’oferir cures personals i sanitàries, hem de saber què és allò realment important per a cada persona quan ve a viure amb nosaltres, com ha estat la seva vida, què ha valorat i què podria trobar a faltar en deixar la seva llar.

A Grup Mutuam, tenir present això ens permet cuidar des de la professionalitat, però també des del respecte a la dignitat i als hàbits, costums i valors de cadascú, facilitant que la persona segueixi prenent decisions sobre la seva vida.

En aquest sentit, un dels nostres objectius és eliminar les subjeccions perquè la persona millori la seva mobilitat i recuperi les funcionalitats perdudes. Per això, estem compromesos amb la “Norma Libera care” impulsada per la Fundación Cuidados Dignos.

Preguntes freqüents

Primer de tot, cal tenir en compte que és un requisit imprescindible la voluntarietat per part de la persona a ingressar. Si es compleix això, hem de buscar la residència que respongui millor al que ella necessita. En aquest sentit, és recomanable assessorar-nos amb algun professional de l’àmbit, que ens orienti sobre els recursos de què disposem. Un cop triat el centre, i sempre que disposi d’alguna plaça lliure, hi haurem de portar un informe mèdic. En tots els casos, val la pena tenir en compte la tramitació de valoració del grau de dependència.

Dependrà de si la plaça és privada o pública. A Barcelona ciutat, el cost mitjà d’una plaça residencial privada en habitació compartida oscil·la entre els 1.700 i els 2.500 euros mensuals. Aquest decalatge varia en funció del tipus de centre, dels serveis que ofereix i del nivell de dependència de la persona que hi ha d’ingressar.

Sí. No obstant això, un cop ingressat, el centre es responsabilitzarà de gestionar la medicació amb el CAP que li pertoqui per zona.

Sí, sempre que n’avisis als responsables.

Com a documentació, la majoria de centres residencials demanen l’original de la targeta sanitària, una còpia del DNI i una còpia del primer full de la llibreta bancària.

Pel que fa a la roba, que s’ha de poder rentar en la rentadora, es recomana portar unes 7 mudes, 4 o 5 camises o bruses per temporada, 3 o 4 faldilles o pantalons per temporada, sabates còmodes, sense cordons i amb sola antilliscant, 3 pijames i un parell de sabatilles.

Normalment també és necessari dur xampú, gel, crema hidratant, colònia, pinta, raspall i pasta de dents.

Tot ha d’estar ben identificat, amb nom i cognoms.

És recomanable no tenir-hi objectes de valor. Joies i rellotges de bijuteria són la millor opció.

Contacta amb nosaltres  
×

Com et podem ajudar?

Tots els camps són obligatoris