902 014 110

MENÚ
Serveis sanitaris, mutualisme i atenció a la dependència

Residències assistides

Si el teu familiar té un nivell de dependència elevat i ja no pots continuar atenent-lo a casa.
Si et cal fer un període de convalescència o rehabilitació després d’un ingrés hospitalari.
Si necessites desconnectar i recarregar piles per poder continuar tenint cura del teu familiar.
Si vols tenir la certesa de que el teu familiar serà ben atès en la seva malaltia.

Truca al 93 380 09 70 i informa’t dels centres residencials de Mutuam. Dóna el pas. Segur que no te’n penediràs!!!!

En ells hi trobaràs tot el que pots desitjar per atendre els teus éssers estimats: equips professionals amb vocació i experiència, equipaments ben dotats i perfectament comunicats; serveis assistencials de qualitat. A banda, a les residències de Mutuam pots fer estades temporals i perllongades. Només cal que truquis per informar-te de la disponibilitat i, si les alternatives que et proposem no et convenen per les raons que sigui, MUTUAM t’escolta et donarà la solució que estàs buscant.

Als centres de Grup Mutuam volem cuidar sense contencions. Tenim com a prioritat la qualitat de vida de les persones; per aixó portema terme un programa de gestió i control de les contencions basat en la "Norma Libera - ger", que és una norma desenvolupada per la Fundación Cuidados Dignos. L'objectiu és sensibilitzar als residents, familiars i professionals, i promoure una metodologia de treball que limiti al màxim l'ús de contencions.

Avantatges
  • Mutuam és una marca amb tradició i prestigi en l’atenció de la gent gran, a Catalunya.
  • Equip assistencial altament professionalitzat.
  • Instal·lacions àmplies i confortables.
  • Places col·laboradores amb la Generalitat de Catalunya.
  • 5% de descompte en les places privades, per als mutualistes del Servei Gent Gran.
Preguntes freqüents

/

Quins passos he de seguir per portar el meu familiar a una residència?

Un criteri d’ingrés imprescindible és la voluntarietat. Ningú no pot ser ingressat si no ho vol. Quan s’ha treballat aquest aspecte cal trobar la residència que respongui més bé al que la persona necessita. Per això és recomanable anar a assessorar-se amb algun professional de l’àmbit, que podrà orientar-vos sobre els recursos que tenim disponibles. Un cop triat el centre, si té una plaça disponible, hi haurem de portar un informe mèdic. En tots els casos val la pena tenir en compte la tramitació de valoració de la dependència.

Quines despeses he de preveure?

Dependrà de si la plaça és privada o pública. A Barcelona ciutat, el cost mitjà d’una plaça residencial privada en habitació compartida oscil·la entre els 1.700 i els 2.500 euros mensuals. Aquest decalatge varia en funció del tipus de centre, dels serveis que ofereix i del nivell de dependència de la persona que hi ha d’ingressar.

He de dur al centre la medicació que pren?

Sí. No obstant, un cop ingressat, el centre es responsabilitzarà de gestionar la medicació amb el CAP que li pertoqui per zona.

Podré portar a passejar el meu familiar fora de la residència?

Sí, sempre que n’avisis els responsables.

Què hauré de dur quan l’ingressi?

Com a documentació, la majoria de centres residencials demanen l’original de la targeta sanitària, una còpia del DNI i una còpia del primer full de la llibreta bancària.
De roba, es recomana portar unes 7 mudes de roba interior, mitges i mitjons, 4 o 5 camises o bruses per temporada, 3 o 4 faldilles o pantalons per temporada, sabates còmodes, sense cordons i amb sola antilliscant, i 3 pijames i unes sabatilles.
Normalment també és necessari dur xampú, gel, crema hidratant, colònia, pinta, raspall i pasta de dents.
Tot ha d’estar ben marcat, amb nom i cognoms.
A les residències és millor que no hi hagi objectes de valor. Joies i rellotges de bijuteria són la millor opció. Pel que fa a la roba, s’ha de poder rentar a la rentadora.

Pujar