Mutuam a casa: l’ajuda domiciliària de confiança arriba al camp de Tarragona

Abril 25, 2019

La nostra societat viu un procés d’envelliment que podem copsar tan sols amb un cop d’ull al nostre entorn. Això, en paral·lel a l’accentuació d’alguns canvis socials com el dels nous rols familiars, en què la dona s’ha incorporat plenament al mercat laboral, o una valoració creixent del temps lliure, fa que cada cop hi hagi més persones que no poden comptar amb el suport continuat d’un familiar.

En les societats mediterrànies, encara hi ha molts avis i àvies que conviuen amb la família, però ni tant sols la convivènia, amb les rutines que portem, garanteix una correcta atenció. D’altra banda, ens  trobem amb què la voluntat de les persones, la gent gran majoritàriament, és  la de romandre al seu domicili habitual. És bastant comú, doncs, que es recorri als serveis de terceres persones perquè en tinguin cura, ja sigui contractant-les  directament o mitjançant una empresa especialitzada.

De vegades, només els cal una mica d’ajut per arribar allà on tot sols no poden. Netejar la casa, fer la compra, preparar els àpats, realitzar tràmits amb l’administració, anar al metge o portar a terme la higiene pròpia poden ser tasques complicades o impossibles per a ells. Aquí és on apareixen els serveis d’ajuda domiciliària, que ofereixen una oferta diversificada per adaptar-se al tipus de suport que necessita cada persona.

S’estima que l’extensió de l’atenció en domicili suposaria que només un 5 per cent de les persones grans haguessin d’ingressar en un centre residencial. Pensat per a aquells que necessiten supervisió o ajut però no assistència les 24 hores del dia, aquest tipus de servei ofereix als usuaris i les seves famílies importants avantatges respecte a altres fórmules.

El Grup Mutuam, amb més de 100 anys de trajectòria oferint atenció a la gent gran, és conscient d’aquesta necessitat. Actualment, presta serveis d’ajuda domiciliària a uns quatre-cents usuaris l’any, amb una plantilla de 70 professionals, a la zona de Barcelona i, en la seva aposta per ampliar l’oferta cap a altres províncies, s’ha marcat com a objectiu oferir el d’atenció a domicili, Mutuam a casa, també a la zona de Tarragona. Així, des de l’1 d’abril, i ubicat dins de la Residència Vila-seca, s’oferirà un servei amb professionals amb experiència reconeguda i formació especialitzada.

Com a empresa responsable del personal, és Mutuam a casa qui facturarà el servei i qui en garanteixi la continuïtat en casos de baixes o vacances dels treballadors o treballadores. Es tracta, en definitva, d’oferir tranquil·litat i confiança a les famílies, perquè s’oblidin de les preocupacions. A més, tractant-se d’una empresa acreditada per la Generalitat, les persones que complexin els requisits establerts en la Llei de dependència, podran sol·licitar una subvenció quan contractin el servei.

Per a les persones que estiguin interessades en el nou servei, Grup Mutuam ha habilitat el telèfon 877 99 02 77 i el correu electrònic laura.felix@mutuam.com, que oferirà atenció a les demandes d’informació de 9 a 17.30h.

 


Deixa un comentari