La 17a edició dels Premis de Recerca ja té els projectes guanyadors

Novembre 20, 2017

La Fundació Mutuam Conviure té com un dels seus principals objectius la promoció de la recerca per millorar l’assistència integral a les persones grans, amb malalties cròniques i complexes o en situació de dependència. Per aquest motiu, entre altres activitats, cada any convoca els Premis de Recerca en Geriatria i Gerontologia Clínica. La dotació econòmica per a les dues categories que l’integren – premi a un projecte presentat per entitats del sector que treballin a Catalunya i premi a un projecte presentat per professionals que treballin en centres del Grup Mutuam – és de 6.000 euros.

A aquesta 17a edició dels Premis de Recerca, s’hi ha presentat un total de 24 propostes. El lliurament dels guardons va tenir lloc el passat 15 de novembre al Col·legi de metges de Barcelona en el marc de la 12a Jornada Sociosanitària de la Fundació Mutuam Conviure.

En la categoria de professionals de tot Catalunya, el projecte escollit va ser ‘Atenció Geriàtrica Integral en un Servei d’Urgències Hospitalari. Repercussió sobre la salut dels pacients i la gestió de fluxos després de la implantació a Urgències i la Unitat d’Estada Curta’. Els investigadors principals són la doctora Mireia Puig Campmany, Josep Ris Romeu i Salvador Benito Vales, de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

En la categoria de professionals del Grup Mutuam, va ser premiat el projecte ‘Prevalença de malaltia tromboembòlica venosa en malalts oncològics en situació de final de vida, atesos per equips d’atenció domiciliària PADES de Mutuam’, de la doctora Ania Puig, investigadora principal, Mireia Riera i Clara Sendrade, de l’equip PADES Sants.

A més, es va lliurar un accèssit (dotat amb 3.000 euros) al projecte ‘La multimorbiditat en pacients crònics aguditzats: patrons existents i la seva relació amb la prescripció potencialment inadequada’, que va ser presentat per la doctora Marisa Baré, investigadora principal, Rebeca Terraza, Rosa Jordana, Susana Herranz, Sònia Gómez, Sara Ortonobés, Pere Roura, Daniel Sevilla, Elisabet de Jaime, Olivia Fernández i Priscila Giraldo, de la Corporació Sanitària Parc Taulí, el Parc Sanitari Salut Mar i el Consorci Hospitalari de Vic.


Deixa un comentari