Els sèniors de Mutuam Activa s’endinsen al Refugi 307

Febrer 25, 2019

El passat 22 de febrer, els nostres sèniors es van aventurar, guiats per Mutuam Activa, a les profunditats del Refugi 307, situat a la falda de Montjuïc. Construït el 1937 pels veïns de Poble Sec, aquest refugi antiaeri els va protegir durant la Guerra Civil, dels bombardejos indiscriminats contra Barcelona.

El Refugi 307, és un dels més de mil que es van construir a Barcelona durant aquesta època, quedant així com a un bon exemple de la defensa passiva que va realitzar la ciutat. Actualment, s’ha recuperat i obert al públic per mostrar la crueltat de les guerres i les seves conseqüències.

Disposa de tres entrades d’accés en el carrer Nou de la Rambla i de 200 metres de túnels amb una alçada de 2,10 metres i 2 metres d’amplada. A més, l’espai es composa de diverses estances, com són lavabos, font, infermeria, sala d’infants i llar de foc, entre d’altres.

Recórrer aquest autèntic memorial de la lluita per la supervivència i el desastre de les guerres, els hi ha permès als nostres sèniors fer-se una idea de l’angoixa que va patir la població de Barcelona durant aquest període, on es van enfrontar a aquesta pràctica militar que solament havia sigut breument assajada durant la Primera Guerra Mundial.

Com sempre, una visita molt ben portada pel nostre guia i molt enriquidora per no oblidar mai tot allò que vàrem patir, fins a la propera que serà ben aviat!


Deixa un comentari