Mutuam Activa visita Olot, vila de museus

Gener 28, 2016

El dijous 21 de gener es presentava farcit de cultura...un grup de 35 persones sèniors de Clinicum, Mutual Mèdica, Vital Seguro i mutualistes del Servei Gent Gran de Mutuam, ben aviat, van fer via cap a Olot amb moltes ganes de gaudir dels seus museus de gran valor històric i artístic, malauradament molt desconeguts pel públic en general. Van començar amb la visita al Museu de la Garrotxa, dedicat a l'activitat artística de la comarca entre el segle XVIII i XX. La mostra pren com a punt de partida l´Escola Pública de Dibuix, una de las mes antigues de Catalunya. L´eix central el constitueixen l’anomenada Escola Paisatgística d´Olot amb una manera particular d´entendre i representar l´art, impulsada pels germans Joaquim i Marià Vayreda, i per Josep Berga Boix. Dos dels artistes més ben representats són els escultors olotins Miquel Blay i Josep Clarà, considerats dues figures cabdals del modernisme. El Museu de la Garrotxa també presenta l´obra d'autors com Enric Galwey, Joan Llimona, Joan Brull, Joaquim Mir i l'impressionant quadre de Ramon Casas anomenat "La càrrega". El museu conserva una de les millors col·leccions d´art català de finals del segle XIX i custodia una excepcional col·lecció de cartells modernistes que si en teniu l'ocasió podríeu visitar i conèixer. El magistral matí va continuar amb una interessant visita al Museu dels Sants, ubicat dins un edifici d´estil neogòtic que va ser el primer taller de sants d´Olot, fundat per Josep Berga, Joaquim Vayreda i Valentí Carrera el 1880. Annex a aquest edifici van visitar els actuals tallers de l´empresa per conèixer el procés de producció d'aquest sants.

Amb el cap ben ple d'història del país, els esperava un dinar fet a base de patates d'Olot, farcides, acompanyades de butifarra amb fésols de santa pau. Un plaer pel paladar que us recomanem tastar...gastronomia, cultura, art i història....motius no us en falten per anar a Olot!

Recorda no perdre l'ocasió de veure món i conèixer persones actives com tu...si ets un sènior curiós, amb energia i àvid per ampliar horitzons, no deixis de consultar l'agenda d'hivern de Mutuam Activa. Segur que una o altra cosa et ve de gust fer. Anima't i inscriu-te. Aviat la nova programació de primavera!


Deixa un comentari