Mutuam Activa es resisteix a marxar de Praga: la històrica ciutat daurada del cor d’Europa

Desembre 4, 2015

Entre el 29 de novembre i el 3 desembre, un grup de sèniors de Cliniucm, Col·legi de farmacèutics, Vital Seguro, Mutual Mèdica i mutualistes del Servei Gent Gran de Mutuam, molt il·lusionat de Mutuam Activa, va marxar cap a Praga, la capital de la República Txeca i de la regió de Bohèmia, antiga Txecoslovàquia. Acompanyada pel riu Moldava, aquesta ciutat de 1,2 milions d’habitants, és la ciutat més poblada del país. La bellesa de Praga i el seu patrimoni històric l’han fet valedora de formar part del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Després de patir la invasió nazi l’any 1939, va quedar sota influència soviètica i comunista, i amb la caiguda del Mur de Berlín, va caure el comunisme, que la va dur a la Revolució de Vellut (un 17 de novembre) per independitzar-se de Rússia.

L’any 2000, Praga, va protagonitzar una de les protestes més grans de la història contra la globalització i el capitalisme. Avui, situada al cor d’Europa, anomenada també la ciutat daurada o la ciutat de les cent torres, està molt ben comunicada amb els països veïns: Alemanya, Àustria, Eslovàquia i Polònia i els 17 viatgers estaven llestos per conèixer de primera mà aquesta ciutat global, avui a l’alçada de Roma, Atenes o Berlín.

Ja amb un peu a Praga i equipats amb roba d’abric per passar cinc inoblidables dies, van encetar el circuit amb un passeig pel centre de la ciutat vella, on hi havia una fantàstica Fira de Nadal. El monumental i alt Castell de Praga els va deixar parats per les fantàstiques vistes sobre la ciutat, la majestuosa neogòtica Catedral de Sant Guiu i les pinzellades barroques d’algunes basíliques que es van trobar pel camí, els van fer gaudir de debò.

Van passejar pel barri Josefov, antic barri jueu més gran de l’Europa Central, el Pont de Carles, ple d’estàtues i escultures que els va portar a la Torre de la Pólvora, considerada l'entrada a la ciutat vella. Van visitar la petita ciutat Cesky Krumlov, vora el Moldava, la ciutat Ceske Budejovice on van conèixer el seu curiós sistema de fortificació, la Catedral de Sant Nicolau i ja de tornada a Praga tothom va descansar per prepara una sortida nocturna al teatre amb una sessió de teatre negre. Més descansats i passada l'eufòria del primer dia, per enfilar el tram final del viatge, van anar de creuer pel riu Moldava, per descobrir noves facetes de Praga però des del riu.

Els experimentats viatgers, molt satisfets d’aquest màgic circuit, van endur-se el millor souvenir: les estones plegats comentant les anècdotes de la jornada i els mil detalls i somriures que tots van dedicar en un moment o altre. Acabem l’any amb les càmeres i mòbils plenes de moments irrepetibles dels millors racons i trocets d’història que segur que aquests viatgers tan valents i atrevits conservaran amb especial cura. Us desitgem un bon any 2016 ple de nous destins, esperant sorprendre, però sobretot enfortint la nostra amistat i la nostra confiança.

Si tens més de 65 anys i t'agrada conèixer món, no deixis de consultar la programació de cada temporada i de seguir els nostres viatges, sortides i excursions, però sobretot esperem veure't per alguna de les nostres propostes viatgers i de lleure!


Deixa un comentari