Malta, un país misteriós i ple d’història

Juliol 20, 2018

Un grup de 80 persones, de les quals 30 procedien del Col·legi de Farmacèutics, 20 de Mutual Medica, 18 de Mutualistes, 8 de Clinicum i 4 de Vital Seguro van viatjar el mes de maig a Malta de la mà de Mutuam Activa.

Malta significa “mel” i amb aquest gust dolç van començar l’aventura per l’illa. Es tracta d’un país molt petit i la seva capital, Valletta, amb menys d’1 km2, és la mes petita d´Europa. Destaquen d’aquesta entranyable illa curiositats com que hi ha 365 esglésies (se’n podria visitar una cada dia de l’any), que el maltès té origen àrab i és una barreja d’espanyol, francès i italià o que a Gozo hi ha temples més antics que les piràmides d’Egipte.

Els dies de viatge comencen gaudint de la visita a la Valletta, una magnífica ciutat fortalesa construïda pels cavallers de l’Ordre de Sant Joan, tot i que abans governada per fenicis, grecs, cartaginesos, romans, bizantins i àrabs. Amb 320 monuments catalogats, la Valetta és la capital amb major concentració històrica del món. Després d’aquesta visita, el grup marxa cap a Naxxar per contemplar el magnífic Palazzo Parisio, construït el segle XVIII i situat al centre de la pintoresca població.

El recorregut continua fins a la preciosa ciutat de Mdina, també anomenada “La ciutat del silenci” i  antiga capital de Malta,  un dels més bells conjunt arquitectònics de l’illa. Tot fent un passeig l’expedició va arribar fins a Rabat per visitar les catacumbes cristianes o de Sant Pau. Tampoc no es van perdre els penya-segats de Dingli, la magnífica illa de Gozo amb els seus temples de Ggantija a Xaghra, tota una meravella que gaudeixien amb molta alegria.

Ja gairebé al final del viatge, es dediquen a visitar l’anomenada ruta de les Tres Ciutats Històriques, formada per Senglea, Copiscua i Vittoriosa. Aquesta última deixa a tots bocabadats. Els cavallers, quan van arribar a Malta, van escollir  -la com a llar i base d’operacions per la seva proximitat amb la fortalesa de Sant Angelo.

Va ser un dia fantàstic, ple d’història i anècdotes divertides que els viatgers van poder compartir durant un emotiu sopar de comiat. En definitiva, Malta va resultar ser una terra tan dolça com el seu nom anuncia.

Si voleu apuntar-vos a activitats pensades per a sèniors actius com vosaltres, consulteu l'agenda trimestral al Mutuament.


Deixa un comentari