Escapada al Gers, bressol de l’Armanyac

Juny 28, 2018

Amb moltes ganes de gaudir d’aquest cap de setmana,  un grup de sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam, Clinicum, Col·legi de Farmacèutics i Mutual Mèdica, van iniciar una ruta per descobrir, de la mà de Mutuam Activa, la terra de l’armanyac i dels famosos mosqueters, immortalitzats per Alexandre Dumas.

A l’arribada a la localitat d’Auch, capital  del Departament del Gers, el grup es va allotjar en un hotel situat privilegiadament, just al davant de la Catedral. D'aquesta, d’estil gòtic molt influenciat pel Renaixement, en destaquen el conjunt de 18 vitralls  d'Arnaud de Moles. La jornada va continuar  visitant  Larresingle, la vila fortificada més petita de França, que encara conserva intacta la muralla del Segle XIII. I per completar el dia es van desplaçar fins a Fourcès, al nord de Gers,  per descobrir  una  vila fortificada de distribució circular  amb un  pintoresc paisatge medieval que li val ser qualificada com una de les poblacions  més boniques de França.

Al dia següent, desprès d’un merescut descans i un reparador esmorzar,  es van arribar fins a Flaran per visitar l’abadia cistercenca del mateix nom,  una meravella arquitectònica amb una bellíssima església del Segle XIII, claustres del Segle XV i una interessant exposició permanent sobre arquitectura local. Van continuar ruta fins al Château de Montluc, bressol del conegut aperitiu Pousse-Rapière,  fabricat amb armanyac i taronja amarga.  Durant l’interessant visita a les bodegues  varen tenir l’oportunitat de fer un tast d’aquest gustós aperitiu.

També  es van apropar fins Lectoure per passejar pels carrers d’aquesta vila, envoltada d’un cantó per la Catedral i  de l’altre per la massa compacte del seu Château. I, per finalitzar,  la visita a la Col·legiata i el Claustre del S. XIV de La Romieu, declarats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO va posar la cloenda ideal per a un dia fantàstic.

El darrer dia es va dedicar a visitar la població de Condom, al nord d’Auch.  Aquesta ciutat és coneguda internacionalment per la producció d’armanyac. Varen recórrer els estrets i encantadors carrers, fins arribar a la Catedral de Saint-Pierre, una autèntica joia amagada del gòtic francès. En aquesta preciosa població queden patents les petjades dels Tres Mosqueters i d’Artagnan als que està dedicat el grup escultòric que  presideix la plaça central de Condom.

Per finalitzar aquest matí,  els esperava la visita a una coneguda bodega d’armanyac, on els van mostrar el procés d’elaboració i van obsequiar a tot el grup amb un tastet dels seus productes. Desprès d’un  excel·lent  dinar a l’hotel  d’Auch, es va emprendre la ruta de tornada cap a Barcelona, amb la satisfacció d’haver passat plegats un magnífic cap de setmana.

 


Deixa un comentari