Del Monestir de Poblet a una calçotada, una jornada hivernal amb Mutuam Activa

Abril 24, 2018

A mitjans de febrer, acompanyants pel fred de l’hivern, un grup de 50 persones integrat per sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam, Clinicum, el Col·legi de Farmacèutics i Mutual Mèdica, van sortir de Barcelona, amb ganes de gaudir d’una excursió especial, cap al Monestir de Poblet, un dels més majestuosos i històrics monuments de Catalunya. La magnífica església de Santa Maria, el claustre el pati central, del que destaca per sobre de tot el lavatori, les Tombes Reials, la Sala Capitular i les dependències monacals són els punts més atractius d’aquest gran conjunt. Acompanyats d’un guia del monument, el grup va fer un interessant recorregut per un dels màxims exponents del Cister a la península.

Després de la visita al Monestir, els viatgers es van apropar a la població de L’Espluga de Francolí per visitar la Fassina Balanyà, una antiga destil·leria d'aiguardent que té els seus orígens en la dècada de 1830. A partir de la maquinària antiga i restaurada, s'explicà el procés per a l’obtenció d'aiguardent i derivats mitjançant la brisa del raïm.

Finalitzada la visita a la Fassina Balanyà, i a la mateixa població de l’Espluga, el grup va gaudir d’una magnifica calçotada. Així doncs, havent gaudit de cultura i un bon àpat, els viatgers van tornar a casa carregats de bons moments per recordar.

Si voleu participar en visites pensades per a sèniors com aquesta, consulteu l'agenda de Mutuam Activa.

 


Deixa un comentari