Aprenem sobre art i conservació al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

Març 25, 2019

Per tancar el mes de març, Mutuam Activa ha portat al nostre grup de sèniors a la població de Valldoreix a conèixer el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Aquest és el centre que contribueix en la preservació del patrimoni cultural català, i actua de forma directa o tutelant les intervencions, sobre els béns culturals d’interès nacional i els catalogats.

Durant aquesta visita cultural, els sèniors han comprovat que aquest centre no només tracta obres procedents del patrimoni de la Generalitat, sinó que també tracta les d’entitats públiques, del patrimoni eclesiàstic i de museus i jaciments arqueològics del territori català. El nostre guia ens ha fet veure que aquest centre, és avui dia una referència en tot l’Estat espanyol, perquè a més d’exercir tasques de restauració i conservació, també impulsa la innovació i la recerca en el sector. Tenint com a una de les restauracions més rellevants, la intervenció en les pintures murals de l’absis de Sant Climent de Taüll (Vall de Boí).

Amb aquesta visita tan enriquidora, d’on tothom ha sortit molt satisfet i coneixent de primera mà l’art de la restauració i conservació del nostre patrimoni, ens acomiadem del març, ben preparats per donar la benvinguda a la primavera i a les properes sortides que ens esperen.


Deixa un comentari