Aquest estiu coneix Eslovàquia, el cor de l’Europa central

Març 28, 2019

El pròxim estiu, del 20 al 24 de juny, Mutuam Activa et trasllada al centre del continent, concretament a Eslovàquia. Terra de castells, parcs, coves i un patrimoni històric amb una forta tradició celta.

Dividit en vuit regions i amb més de 5,3 milions d’habitants, Eslovàquia posseeix un clima temperat malgrat la seva posició geogràfica, ideal per fugir d’un estiu sufocant. A més, es tracta d’un país en creixement econòmic que per la seva proximitat amb Àustria i Hongria, comparteix una especial relació comercial i cultural amb aquests.

Un viatge que et convida a gaudir del folklore eslovac i a descobrir llocs plens d’història. No et quedis sense la teva plaça, reserva per telèfon o e-mail.

• Telèfon: 93 380 09 60
• Correu electrònic: mlopezbrea@mutuam.com

Però abans de tot, comprova l’itinerari que hem preparat per engrescar-te i reservar aquestes dates a la teva agenda!

Dia 1: BARCELONA – VIENA – BRATISLAVA

Sortida de la nostra parada habitual a l’hora indicada, per realitzar el trasllat amb autocar fins a l’aeroport de Barcelona. Tràmits de facturació i embarcament en vol amb destinació Viena. Arribada, recollida d’equipatges i trasllat al centre de la ciutat per dinar a un restaurant i més tard, iniciar una interessant visita per una de les ciutats imperials europees més belles. Un recorregut per la Ringstrasse, el teatre nacional, el museu de belles arts, el monument a Maria Teresa, el Parlament, el Palau Imperial, l’Ajuntament, el Palau de Hofburg... visitarem els jardins de Belvedere i caminarem pel barri antic de la ciutat per conèixer el barri jueu, la plaça dels herois i visitarem la Catedral de Sant Esteve.
Finalitzada la visita a Viena, iniciarem la ruta per carretera que ens ha de portar fins a Bratislava. Arribada, distribució d’habitacions a l’hotel, sopar i allotjament a les seves instal·lacions.

Dia 2: BRATISLAVA

Esmorzar a l’hotel i visita amb guia local de Bratislava, centre cultural i econòmic del país. Un recorregut a peu i amb autocar que ens porta a descobrir el Palau de Grasalkovich, el barri de Palisady, el Castell de Bratislava i el Monument Slavin en primer lloc. Més tard, a peu pel centre històric coneixerem la Catedral de Sant Martí, la Casa de l’Opera, el Palau Primacial, la Plaça Major i més. Dinarem a un restaurant del centre de la població i a la tarda visitarem del Castell Devin, un dels edificis més antics d’Eslovàquia i l’indret on es va situar la frontera del “teló d’acer” durant l’època comunista.
Temps lliure per passejar pel centre de Bratislava o bé descansar fins a l’hora en què ens traslladarem al Cafè Stefanka, un dels més coneguts restaurants de la ciutat i on tindrà lloc el sopar. Tornada a l’hotel i allotjament.

Dia 3: RUTA DELS CÀRPATS

Esmorzar a l’hotel i sortida per iniciar l’anomenada ruta del vi dels Càrpats que comença amb la visita de la petita població d’Svaty Jur i el Castell de Pedra Vermella, un dels castells més bells del país que conserva intacte el seu esperit medieval. Al patí del castell tindrà lloc una exhibició amb falcons i altres aus de caça. Dinarem a un restaurant a la vora del castell i continuarem amb la ruta per visitar la ciutat de Modra amb destacats edificis, gràcies a la riquesa generada per la producció i comercialització de vi. Aquí visitarem també una manufactura de ceràmica “majolika”, típica d’Eslovàquia. La ruta finalitzarà amb la visita a Pezinok, capital de la regió del vi i on a més de visitar la vila a peu, soparem a un restaurant que ens oferirà un menú de gastronomia local maridat amb vins de la zona. Finalitzat el sopar, tornada a Bratislava (30 minuts aprox.) i allotjament a les instal·lacions de l’hotel.

Dia 4: NITRA – PIESTANY – CACHTICE – TRNAVA

Esmorzar a l’hotel i sortida amb direcció a Nitra, la ciutat més antiga del país. Visita del centre històric, la ciutat alta i baixa i la catedral de Sant Emeram. També tindrem oportunitat de degustar la beguda típica eslovaca, l’hidromel. Continuarem amb la ruta fins a arribar a Cachtice per visitar el seu castell, famós per haver estat propietat d’Erzsébet Báthory, també coneguda com la “comtessa sagnant”, va ser condemnada a no sortir del castell acusada de la mort de més de 600 noies joves motivades per la seva obsessió per la bellesa. Dinar a un restaurant de Piestany, ciutat balneària per Excel·lència del país i continuació fins a arribar a Trnava, també coneguda com la “petita Roma” per la riquesa arquitectònica del seu centre històric. Acabada la visita a Trnava, tornarem a Bratislava per sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 5: BRATISLAVA – KITSEE – VIENA – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel i trasllat amb autocar fins a Kitsee per conèixer aquesta petita vila austríaca i emportar-nos un dolç record del nostre viatge després de visitar la seva coneguda fàbrica de xocolata i degustar els seus productes. Continuació de la ruta que ens ha de portar fins a l’aeroport de Viena, arribada, tràmits de facturació i embarcament en vol amb destinació Barcelona. Recollida d’equipatges i trasllat amb autocar fins al centre de Barcelona, a la nostra parada habitual finalitzat el nostre viatge a Eslovàquia.

PREU
• Preu mutualista Servei Gent Gran: 1.145 €
• Preu acompanyant: 1.245 €
• Suplement individual: 160 €
• Assegurança cancel·lació: 24 €

DADES D’INTERÈS
• Dia de sortida: 20 juny
• Punt de sortida: Ausiàs Marc, 39
• Hora de trobada: 6.30h

Consulta tota l’agenda d’estiu “Mutuament estiu 2019” i pren nota de totes les activitats programades per la temporada.


Deixa un comentari