El Centre Assistencial Mutuam La Creueta acosta la disfàgia a professionals amb un taller especial

Abril 1, 2019

La disfàgia consisteix en la dificultat per a la deglució, una realitat que el Centre Assistencial Mutuam La Creueta de Sabadell coneix molt bé i que vol apropar una mica més als professionals que intervenen en l’atenció i cura de persones que tenen a càrrec seu. Per això han dissenyat un pla de formació anomenat “la disfàgia al treu abast”, basat en tallers teòrics i pràctics, realitzats pel logopeda Daniel Rodríguez amb la col·laboració de l’equip nutricionista del centre.

El primer taller el van adreçar als professionals de la cuina, claus en el tractament de la disfàgia, comptant també amb la participació de residents afectats. Durant el taller els professionals van aprendre més sobre les textures i la presentació del plat. Els residents per la seva banda van aportar la seva visió en primera persona, sobre les necessitats que tenen i les seves preferències. Aquesta interacció entre professionals i pacients, va resultar un encert, doncs va permetre posar en comú les dues visions, un apropament entre les parts implicades i una major sensibilització sobre aquesta patologia, per incidir en una bona recuperació de la persona afectada.

Per a més informació sobre la disfàgia, consulteu la web de la Fundació de Recerca en Gastroenterologia.


Deixa un comentari