Mutuam Girona coorganitza una jornada pel Dia Mundial de l’ictus

Novembre 15, 2018

Més de 120 persones van assistir el passat 26 d’octubre a una jornada oberta al públic per commemorar el Dia Mundial de l’Ictus al Centre Cívic de Sant Julià de Ramis de Girona. Moltes d’elles  havien estat ingressades a la unitat Integrada de Rehabilitació Intensiva per a ictus i altres patologies neurològiques agudes de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona o bé n’eren familiars. També hi va assistir molt públic general, interessat per l’ictus i les seves conseqüències.

La Jornada la van organitzar l’Hospital sociosanitari Mutuam Girona i l’Associació Ictus Girona. Amb el títol “I després de l’ictus, què?”, el president de l’entitat, Antonio González, i la directora del centre, Mireia Bosch, van ser els responsables de la inauguració i, posteriorment, es va procedir a la projecció d’un vídeo en què es recollien els testimonis de diferents pacients que havien patit ictus i els seus familiars, explicant l’experiència de tornar a casa i de la convivència després de l’episodi agut de la patologia.

A continuació, la terapeuta ocupacional de la unitat Integrada de Rehabilitació Intensiva per a ictus i altres patologies neurològiques agudes, Eva Barris, va moderar una taula rodona interdisciplinària en què diferents professionals van compartir la seva visió sobre les eines professionals i personals que els pacients tenen al seu abast per poder fer front a les seqüeles de la patologia, que sovint són bastant invalidants. Hi van intervenir Lorena Rodriguez, referent de treball social a l’ICS Girona i treballadora social de l’ABS Salt, Eduard Baulida, logopeda del CAP Güell i de l’Hospital Trueta,  Montserrat Vázquez, terapeuta ocupacional del Consorci del Gironès, Joaquin Serena, metge especialista en neurologia de l’Hospital Trueta, i Anabella Bellelli, psicòloga i coordinadora dels Equips Psicològics d’Atenció a la Cronicitat de Mutuam. El públic també hi va participar fent diverses aportacions i preguntes.

Després va ser el torn de l’actuació de TALIQUAL, una coral per a persones que pateixen afàsia després d’un problema neurològic, que va ser presentada per la logopeda de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona, Neus Martí. La coral va interpretar diferents peces musicals molt conegudes, que la majoria dels assistents van cantar amb ells.  Finalment, Xavier Burjons, cap de la Unitat Transversal de la Regió Sanitària de Girona (CatSalut) i Imma López, la regidora de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis.

En acabar, les persones assistents van gaudir d’un refrigeri, amenitzat pel grup de música KOA, mentre es retrobaven i xerraven després de molt de temps de no veure’s. Així mateix, molts van intercanviar opinions amb alguns dels professionals que els atenen o els van atendre en la fase aguda de la patologia.


1 comentari a “Mutuam Girona coorganitza una jornada pel Dia Mundial de l’ictus”

  1. Soc Rebeca Costa Treballadora Social d’Asisgrup i per raons laborals m’agradaria ser informada de jornades com aquesta per tal de poder assistir.

    Respon

Deixa un comentari