Les lliguetes de dòmino als centres de Mutuam, molt més que una fase classificatòria

Juliol 2, 2019

El dòmino serveix per fomentar les relacions socials i per estimular les capacitats cognitives, però a més és un joc amb molta afició entre la gent gran. Així ho ha posat de manifest la l’interès que han mostrat moltes persones usuàries de centres i residències de Grup Mutuam en la Champions Dòmino de Mutuam mitjançant la seva participació en les lliguetes prèvies classificatòries.

La celebració del torneig de dòmino sempre té molt bon acolliment per part dels residents de la Residència Rubí. Les setmanes prèvies s'obren les inscripcions per als grups que vulguin competir, que aquest any han estat vuit parelles. La competició es desenvolupa a la cafeteria del Casal del centre, i hi tenen cabuda tots, des dels més avesats fins als més novells. Es juga al dominó de forma habitual durant la setmana, essent els tornejos l'oportunitat de posar a prova les habilitats.

En el marc de les activitats de celebració del 20è aniversari de la Residència Mutuam Manresa, va tenir lloc el torneig de dòmino 'No jubilis la Memòria', amb una bona participació d'usuaris. Tothom va passar-hi una molt bona estona, amb una competició emocionant i molt igualada, que es va acabar decidint en una última partida molt trepidant. Les guanyadores van ser la Carme i la Maria.

A la Residència Les Franqueses els jocs de taula tradicionals (cartes, dominó, bingo…) compten amb una gran acceptació entre les persones usuàries. Jugar-hi els aporta diversos beneficis, com expressar-se d’una manera més espontània, la millora i manteniment de les capacitats cognitives, l'oportunitat de millorar la xarxa social, entre d'altres. La participació en la Champions Dòmino de Mutuam ja ha esdevingut una tradició per a elles.

Al Centre Assistencial Mutuam la Creueta de Sabadell el campionat de dòmino també va despertar una gran expectació. Hi van participar una trentena de persones, de les quals van resultar guanyadores la parella formada per la Maria i el Vicente, que podeu veure a la fotografia.

A la Residència Vila-seca, la jornada de dòmino es va celebrar, el 8 de maig, a la tercera planta de la residència, amb participació dels seus usuaris també dels del sociosanitari i del centre de dia. La trobada tenia l'objectiu de seleccionar els finalistes per al torneig de Barcelona però els resultats no van quedar reduïts a això, sinó que per a molts va resultar en un descobriment del joc, una excusa per relacionar-se amb persones noves i un nou hàbit per a molts moments del dia.

 


Deixa un comentari