L’HSS Mutuam Girona rep el segell EQAMOB&Co per l’acollida d’estudiants europeus en pràctiques

Juny 13, 2017

El departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha escollit enguany l’Hospital sociosanitari Mutuam Girona, entre altres organitzacions, com a mereixedor del segell de qualitat EQAMOB&Co per la seva tasca en l'acollida d'alumnes d'altres països europeus que fan les seves pràctiques formatives al nostre territori. En aquest sentit, el 9 de maig, va tenir lloc a la seu del Departament a Barcelona l'acte de lliurament del segell. En representació de la institució i com a responsable de Formació del Grup Mutuam, Milagros Cristóbal va assistir a l’acte i va recollir el diploma.

Des de l’any 2009, en col·laboració amb el departament de mobilitat de l’IES Narcís Xifra de Girona, l’hospital sociosanitari acull cada any un mínim de dos estudiants danesos d’intercanvi. Aquests estudiants són “helpers”, una figura que seria equivalent a les auxiliars d’infermeria, però amb una preparació, una formació i unes vivències laborals pròpies del seu país. Els estudiants han de tenir com a llengua complementària el castellà, encara que molts d’ells no el dominen i els treballadors del sociosanitari es comuniquen amb ells en anglès.

L’estada dels estudiants té una durada d’entre un mes i un mes i mig, i fan pràctiques diàries. Des del 2009, la direcció de l’HSS Mutuam Girona treballa junt amb el responsable de mobilitat de l’IES en l’adaptació del programa, la rotació, l’acollida i l’avaluació dels alumnes. Els professionals del centre col·laboren per tal que aquestes pràctiques siguin el màxim de profitoses possible.

El segell EQAMOB&Co ha estat desenvolupat per un consorci internacional (compta amb membres d'Àustria, Bèlgica, Catalunya, França, Islàndia i Itàlia) en el marc d'un projecte cofinançat per la Comissió Europea, l'objectiu principal del qual és la millora de la qualitat de les experiències de mobilitat internacional dels joves europeus en formació professional. Així, el segell EQAMOB&Co dona fe de l'alta qualitat de l'experiència professional que Mutuam, mitjançant el sociosanitari de Girona, ha proporcionat recentment a estudiants o aprenents europeus, sempre en col·laboració amb el centre de formació català l’IES Narcís Xifra, adjudicador de la distinció.


Deixa un comentari