Residències gent gran. Serveis sanitaris i d'atenció a la dependència

El blog del grup mutuam

Compartim coneixements sobre la gent gran i el malalt crònic

El projecte “Tenim un punt” és un exemple de fortaleses a la Residència Jaume Nualart per a gent gran

Tenim un punt és una campanya que ha tingut lloc a la Residència Jaume Nualart per a gent gran (Cornellà) que gestiona Mutuam, que ha estat el resultat d´un procés de suport i ajuda mútua. Aquesta iniciativa va originar-se de forma espontània en aquesta residència geriàtrica quan unes residents van proposar oferir les seves manualitats originals de punt i mitja, per tal de  vendre-les en els mercadets del barri. Progressivament es va anar format un grup més nombrós  que va donar lloc a una activitat d´animació estructurada i regular.

Aquest grup s´han organitzat al voltant de la producció d´articles de punt i de ganxet i el més important han estat les sinergies per intercanvis de fortaleses. Algunes dones molt destres han ensenyat a altres i entre totes ben coordinades per l´animadora del centre s´ha originat una cadena de suport amb un impacte positiu en l´autoestima, l´estat d´ànim de les dones, la seva ocupació amb sentit, el creixement i la interacció interpersonal.

El grup és divers pel que fa als diferents nivells de rendiment funcional i cognitiu i dóna lloc a la relació entre dones del centre de dia, de la residència geriàtrica i fins hi tot amb impacte a la comunitat del casal. Les dones es relacionen i s´ajuden prenent com a punt de partida les seves capacitats i fortaleses de forma que s´ensenyen les unes a les altres, s´encoratgen i motiven, i cadascuna es troba en una situació en la que pot donar i rebre a la resta.

Finalment la seva tasca ha transcendit t i ha donat lloc a les exposicions presentades aquest Nadal 2016 a les instal·lacions de la Residència Jaume Nualart. “Tenim un punt” es va convertir en una exposició i mostra fotogràfica del procés de creixement d´un grup de senyores del centre. El fil conductor va ser el fet de fer punt, mitja i ganxet juntes. En la mostra es van exposar gran part de les produccions fetes. L´objectiu de l´exposició és reflectir la iniciativa d´aquestes dones i especialment la seva capacitat per ajudar-se les unes a les altres i generar una xarxa de suport entre elles.

residencia geriatrica jaume nualart residencia per gent gran jaume nualart

Tots els professionals d’aquesta residència per a gent gran han viscut amb molta satisfacció, el fet de ser testimonis d´aquest procés i l´han volgut difondre i compartir, a través de l´exposició d’aquestes peces de punt i de la mostra fotogràfica. Molt bona feina!

Encara no coneixes la Residència Jaume Nualart per a gent gran?Ampliar informació

Deixa un comentari