La Comissió de malalties infeccioses de l’HSS Mutuam Güell presenta resultats de 2017 i propostes per al 2018

Maig 24, 2018

Mitjançant una sessió clínica, la Comissió de malalties infeccioses de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Güell ha presentat  aquest dimecres, 23 de maig, els resultats de l’estudi realitzat al 2017 i les propostes per al 2018. Com cada any, s’ha fet el tall de prevalença d’infeccions nosocomials participant en el programa de vigilància d’infeccions nosocomials de Catalunya (VINCAT) i, per primera vegada, s’ha participat en l’estudi Europeu HALT 3 de prevalença d’Infeccions relacionades amb l’assistència sanitària.

La Comissió de malalties d’infeccioses s’ha plantejat per al 2018 fer un registre d’incidència d’infeccions, així com la vigilància d’antibiòtics d’ús restringit amb l’objectiu de millorar-ne la utilització i prevenir infeccions per gèrmens resistents.

Les funcions d’aquest Grup de treball es poden resumir en:

·    L’anàlisi dels problemes relacionats amb la infecció hospitalària.

·    El disseny de sistemes de vigilància i mesures de control.

·    El seguiment d’indicadors, estàndards i objectius

·    L’ús adequat dels mitjans per lluitar contra la infecció.

·    La relació amb altres comissions i institucions.

·    La  participació en la formació dels professionals en infeccions nosocomials.

Aquestes funcions formen part de l’àrea de Seguretat del Pacient que, a la vegada, és una part bàsica de la Qualitat Assistencial. Per tant, podem dir que la Comissió d’Infeccions està formada per un  equip interdisciplinari de professionals que treballa per la Qualitat de l’Atenció Sanitària. Les tasques i els resultats del dia a dia dels professionals que en formen part aporten molta informació a la gestió i a la millora contínua.


Deixa un comentari