Interessant debat sobre el model d’assistència a la cronicitat en la 1a Jornada EAPS Mutuam Girona

Novembre 2, 2016

Sota el títol "Cap a un model d’assistència a la cronicitat" es va desenvolupar la 1a Jornada EAPS Mutuam 2016, que el 20 d’octubre va reunir a Girona a 204 professionals del món sanitari, sociosanitari i social per reflexionar sobre la importància del supot psicosocial a pacients i famílies. La inauguració va ser a càrrec de Marc Simón, Director Corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària "la Caixa", de Xavier Gómez-Batiste, Director científic del Programa i de Josep Ballester, Director de l’Àrea Sanitària del Grup Mutuam. A partir de casos concrets, diferents professionals varen compartir les seves experiències en diferents àmbits assistencials (psicologia, medicina, infermeria i treball social) amb una mirada transversal. Així, les dimensions psicosocials de l’atenció a la cronicitat, la necessitat de la continuïtat assistencial en l’atenció del pacient crònic o la valoració social com a eina de prevenció, van ser alguns dels temes tractats.

Us podeu descarregar les ponències i visualitzar les intervencions en vídeo, en aquests enllaços:

  • Dr. Xavier Gómez-Batiste  "Les dimensions psicosocials de l'atenció a la cronicitat"        Ponència PDF  
  • Sra. Marta Soler  "Necessitats psicològiques del pacient crònic"      Ponència PDF - Vídeo
  • Dra. Marta Pascual  "Estem preparats?"       Ponència PDF - Vídeo
  • Sra. Cristina Solé  "La valoració social coma  eina de prevenció"     Ponència PDF - Vídeo
  • Sra. Lluisa García   "Necessitat de la continuïtat assistencial en l'atenció del pacient crònic"     Ponència PDF - Vídeo
  • Conferència periodista Marius Serra  "Verbalitzar les emocions"    Vídeo

De la mà de l’escriptor Marius Serra, la ponència "Verbalitzar emocions" va posar punt i final a la jornada; l’experiència de la vida i la pèrdua del seu fill, explicada amb delicadesa i alhora amb força i intensitat, va deixar de manifest la importància d’aquest suport psicosocial, explicat des de la vivència personal.

Paral·lelament a la jornada, va tenir lloc la roda de premsa del presentació del programa EAPS als mitjans de comunicació locals de Girona. La Dra. Mireia Bosch, directora del Programa a Girona i de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona, va representar a Mutuam i va compartir taula amb Marc Simón i el Dr. Xavier Gómez Batiste de La Caixa. Una desena de mitjans van venir a cobrir l’acte, entre ells Diari de Girona, El Punt Avui, Tv Girona, Catalunya Ràdio, SER, RNE, La Vanguardia, Rac1, entre d'altres.

Jornada EAPS Mutuam Girona
Un moment de la roda de premsa

 


Deixa un comentari