Apartaments Collserola: “Valoro molt la fraternitat que hi ha entre nosaltres”

Octubre 5, 2018

Maria Lluïsa Ramón Macià, 95 anys. Vídua des dels 72 anys, s’havia acostumat a viure sola, però el pis que tenia a l’Eixample se li feia gran. Quan el seu fill, que vivia a prop i la visitava cada dia, va marxar a Cardedeu, va decidir que no volia continuar allà.

 

“Estava fent un cafè amb un conegut i, sense pensar-m’ho gaire, li vaig oferir vendre-li el pis i ell va acceptar”, recorda.  Va començar llavors a informar-se sobre les residències, algunes de les quals no s’adaptaven a la seva situació perquè només hi acceptaven matrimonis. Li van parlar dels Apartaments Collserola, on hi ha habitatges per a una sola persona, i va anar a veure’ls. “Volia un lloc tranquil i quan em van ensenyar aquest apartament, em va agradar i vaig dir que m’hi quedava”, relata la Maria Lluïsa. Explica que s’hi va endur només tres coses: una nevera, una vitrina i una cadira antiga. “No volia res antic, així que vaig fer venir el meu decorador perquè ho posés modern i al meu gust”, afegeix.

Han passat ja 12 anys des que la Maria Lluïsa va arribar a la que s’ha convertit en la seva nova llar. S’hi va integrar ràpidament i ara és una de les residents més actives. És jugadora habitual de dòmino i participa a la Champions Dòmino de Mutuam, però també juga a bingo. “El canto jo, que tinc molta memòria”, explica rient. A més, baixa al club dels apartament a veure cinema, ja que una de les seves amigues té una gran col·lecció de pel·lícules antigues. Plena d’energia i coqueta, la Maria Lluïsa no perdona una sortida cada 15 dies per visitar el seu perruquer de tota la vida. Li agrada molt aquesta llibertat per entrar i sortir quan vol, però encara més l’ambient que ha trobat als apartaments. “Valoro molt la fraternitat que hi ha entre nosaltres. No m’he discutit mai amb ningú”, subratlla satisfeta.

Tot i que gaudeix de bona salut i autonomia, la Maria Lluïsa va caure fa uns dies i durant unes setmanes la seva mobilitat s’ha vist bastant reduïda. Això la va fer posar-se en contacte amb el Servei d’Orientació Social de Mutuam perquè l’ajudessin a trobar una solució adequada a la seva situació. Les seves professional li han facilitat una persona de Mutuam a casa que l’ajuda tres dies a la setmana amb la higiene personal i de la casa fins que es recuperi i pugui tornar a gaudir en plenitud de la llibertat que li ofereix viure als Apartaments Collserola.

  • Si vols conèixer amb més detall els Apartaments Mutuam Collserola, truca al 93 380 09 70 i t'informarem.
  • Ampliar informació

Deixa un comentari