El voluntariat familiar revoluciona les activitats al Centre Mutuam La Creueta

Juliol 30, 2019

El Centre Assistencial Mutuam La Creueta (Sabadell) ha iniciat un nou projecte de voluntariat que fomenta la implicació dels familiars dels nostres usuaris en el desenvolupament de les activitats. Els familiars que ho desitgin poden participar activament en la vida del centre, portant a terme, entre d’altres, activitats de voluntariat: acompanyaments excursions, sortides i fins i tot, activitats (manualitats, pintura, música…) segons les possibilitats i disponibilitat del familiar.
L’objectiu d’aquest voluntariat familiar, és augmentar el lligam relacional familiar/resident, així com amb la resta d’usuaris que viuen en el centre, companys al mateix temps, del seu familiar, reforçant així la integració i adaptació tant de l’usuari com de la seva família en el centre.
Al mateix temps, s’estableixen i reforcen els lligams amb els professionals que atenen al seu familiar, disminuint els sentiments i angoixa que sovint es genera amb l’ingrés al centre, canviant l’entorn i les rutines, també augmenta la confiança amb l’equip que té cura del resident.
L’experiència està resultant molt positiva , potenciant també la implicació i participació d’altres familiars en la organització de les activitats.


Deixa un comentari